Om oss

ASCAB har verkat alltsedan år 1991 i Mölndal som importör, grossist samt egen tillverkning och utveckling inom ramen för ljudutrustning och tillbehör för fordon och maskiner.
Under ett decennie har ASCAB även en tid tillhandahållit högtalare för hemma och offentlig miljö.

Företagets historia går tillbaka till 1970-talets mitt och Hesselman Bil-Aeros tid, då Arne Larsson introducerade konceptet radioboxar för maskiner. AV-80005-TR var den första radioboxen som tillverkades med stötdämpande material.
Boxen var även utrustad med ett transparent skyddslock mot damm samt uttag för antenn och högtalare. På baksidan var skenor monterade för att kunna flytta boxen mellan olika fordon på ett enklare sätt. Boxen följdes upp med en MONO box som bestod av radio och högtalare i en och samma enhet. Systemet byggde på den italiensk-importerade radiotillverkaren AUTOVOX som vid den tiden var banbrytande i branschen med att tillverka en radio med integrerad stöldkassett. Enheten såldes under devisen "Radio där du vill ha den, och ingen kan ta den". Radion gick även att ta med från bilen till ett anpassat modulsystem i hemmet, husvagnen eller arbetsmaskinen.

I slutet av 1980-talet var ASCAB också distributör av den välkända, bärbara, svenska mobiltelefonen Technophone, vilken var en av de allra första så kallade "tegelstenarna". Distributionen av Technophone fortsatte fram till och med år 1993 då NMT successivt övergick till GSM vilket medförde att branschen bytte skepnad. I samband med detta avtog ASCABs engagemang inom mobiltelefonibranschen.

Kontakterna med flertalet av våra leverantörer och samarbetspartners har under årens gång varit starka, vilket har gett upphov till ASACBs kontinuitet och stora kunnande av de produkter ASCAB arbetar med.

AutoSound GmbH i Tyskland, numera ASN i Nederländerna, är ASCABs äldsta leverantör och har varit en trogen samarbetspartner alltsedan 1980-talet.     

Antenne Badblankenburg, samt Callearo är några av våra viktiga samarbetspartners på antennsidan sedan början.

År 1996 började ASCAB saluföra DIETZ-produkter. I dag är DIETZ en av ASCABs  leverantörer, genom deras ledande position på marknaden som tillverkare av
CAN Bus Interface till bilar tillverkade från år 2001 och framåt.

Nämnda leverantörer tillsammans med ASCABs övriga leverantörer är fundamentet till ASCABs nuvarande komplexa bild som en väl fungerande, renommerad och
gedigen distributör i branschen.

 

Historia:
Hitachi bilstereo:  Ascab var distrubitör av från 1984-1989
Technophone: Ascab var Sveriges största distrubitör 1984-1990
Reach billarm/mobiltelefon:  Ascab var distrubitör från 1989-1995
Excellent fitting: mobiltillbehör (eget märke ) 1991-1997
Polk-Audio: bil & hemma högtalare var Ascab importör av från 1995-2008
Henckel´s TimeGuide  och RoadManager  var Ascab importör från 1995-2011
Cobra larm: var Ascab importör från 1996-2003
Becker Automotive: Ascab var importör av från 1996 -2006
Grundig bilstereo: Ascab är importör från 2006-2010, 2010->byter Grundig Car-Audio namn till AMS